Íme a leghatékonyabb gyógymód lábdagadásra!

Íme néhány tipp arra, hogy hogyan szabaduljon meg a lábdagadástól!

A cikk alján a legjobban bevált módszert is bemutatjuk Önnek… 🙂

De kezdjük először is a lábdagadás lehetséges okainál.

A víz felgyülemlését leggyakrabban érrendszeri problémák idézik elő, de okozhatja vesebetegség, magas vérnyomás, szívbetegség, de akár gyógyszerek is. Természetesen az olyan konkrét okokról sem szabad megfeledkezni, mint az ízületi gyulladás vagy a köszvény.

A folyadék, amely normális esetben az erekben és a nyirokrendszerben kellene keringjen visszajut a szövetekbe és felhalmozódik a sejtekben illetve a sejtek között. Az ödémás, vizenyős szövetek duzzadtak, folyadékkal telítettek és kellemetlen panaszokat okoznak.

A víz felgyülemlés oka leggyakrabban a túl sok só az étrendben, de a szoros zoknik, harisnyák, a hosszan tartó állás, ülő életmód, menstruáció előtti hormonális ingadozások is gyakran vezetnek ilyen jellegű problémákhoz.

Kerülje a félkész ételeket, konzerveket, chips-et, sós dolgokat, porleveseket, szószokat, mert ezek sótartalma mindig magas. Helyette fogyasszon friss zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket. káliumban gazdag ételeket, mint a banán, avokádó, narancs, krumpli.

A húsfélék közül a marhahús, és a csirke, a tejtermékek közül a kefir tartalmaz nagy mennyiségben káliumot.

Vízhajtó Teák – természet adta csodálatos gyógyító növények

 

Naponta igyon 2-4 csésze gyermekláncfű teát. A gyógyhatása révén serkenti a vesék működését, segítve a vizelet kiválasztást.

Elkészítése: 1-2 kiskanál szárított növényt adjon 1 liter vízhez és főzze fel.  Hagyja ezután 15 percet, majd hűtse le és fogyaszthatja is.

 

 

Hasonló jó tulajdonságokkal bír a közismert csalán tea, amelyet 1 percet kell főni hagyni, azután tíz percig hagyja oldódni és máris fogyaszthatja.

 

Zöldség-Gyümölcs

 

A kert rengeteg természetes vízhajtót rejteget. A zeller, a spárga, az uborka bőséges folyadék kiválasztást eredményez. Legismertebb vízhajtó gyümölcs a dinnye, mindenki tudja, hogy egy fél dinnye után hamar fel kell keresnie az illemhelyiséget.

Spárga

Zsenge, megvastagodott hajtásai fogyaszthatóak. Színe alapján megkülönböztetünk halványított (halványító, vagy fehér), lila és zöld spárgát.

A növény szárát jól emészthető rostok alkotják. A hajtások A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdagok. Zsírtartalma jelentéktelen, nem tartalmazkoleszterint. Sok értékes aminosavat, köztük aszparaginsavat is tartalmaz, kalóriatartalma azonban csekély. Miután a hajtások nagy része, 93-95 százaléka víz, a maradék szárazanyag kevés kalóriát képvisel. 100 gramm spárgába mindössze 20 kalória szorult. Kifejezetten kevés benne a cukor, 100 grammban összesen 4 gramm szénhidrát van.

Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, sok káliumot, viszont nátriumtartalma alacsony. A nyomelemek közül ónt, szilíciumot,molibdént. A zöld klorofillban gazdag, több benne a C-vitamin és a karotin, mint a halványított változatában, ezért táplálékként is értékesebb.[2]

Emellett a zöldspárga, szemben a halványítottal, tartalmaz 0,03-0,06% rutint és 25 mg protodioscint.[6]

Gyógyhatása

Gyógynövényként több évszázada számon tartják. Elsősorban vízhajtó és vesekő-eltávolító hatása ismert, vízhajtóként áttételesen a szívet tehermentesítve a keringésre is jótékony hatással van. Ugyancsak vízhajtó tulajdonságával van összefüggésben, hogy segíti a szervezet méregtelenítését. Szárított porát fogfájás kezelésére is használták. Kedvezően hat a belső elválasztású mirigyek működésére, és enyhe hashajtó hatású. A nyers spárgalé is egészséges, 4-5 hajtásból zöldségcentrifugával félcsészényi nyerhető. Túlzott fogyasztása nem javasolt köszvényes és veseköves, illetve erre hajlamos emberek részére. Nagyobb mértékben még az érszűkületre is jó hatással van.

Fűszernövények

A fűszernövények közül a curry keverék nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem vízhajtó hatású is egy kínai tanulmány szerint. Aki viszont a helyileg kedvelt fűszereket részesíti előnybe, annak a friss petrezselyem mindenképp hasznos a felgyűlt víz elhajtására.

Ezekkel a módszerekkel könnyedén és mellékhatás nélkül szabadulhat meg a fölös folyadéktól.

 

Masszázs

A folyadék kipréseléséhez alkalmas az alsó végtagok masszírozása. Kategorikus, de nem fájdalmas nyomást gyakorolva a sípcsont elülső felületét masszírozzuk végig többször a bokától a térdig. Aztán a combok keringését indíthatjuk be egy gyorsabb ritmusú masszázzsal. Ha a nap végén dagadt a lába feküdjön végig a kanapén és a lábakat egy-két óra erejéig helyezze magasabbra a fej magasságánál. A beinduló keringés magával viszi a fölös folyadékot a vese pedig kiválasztja azt.

 

DE van még egy természetes gyógymód amelyet már több ezer éve is ismernek és használnak…

Ez az egyszerű s tökéletes gyógymód: az EZÜST!

A nagy elektromos vezetőképességű szálak hatására beindul a vérkeringés, így megszünteti az elégtelen keringés következtében kialakuló lábdagadást és „lábfázásos” tüneteket.

Ezen hatások miatt nagy segítség cukorbetegeknél a fertőzések megelőzésére.

Nem beszélve gombaölő,baktériumölő hatásáról is…

Hiszen azonnal elpusztítja a vele kapcsolatba kerülő gombákat, baktériumokat. E fém gyógyító hatása kétezer év óta ismert.

Az ezüstszálas kötszerek, sebkötöző textíliák alkalmazása egyébként is terjed a modern gyógyászatban.

Az ezüst zokni előnyösen használható fekélyes, nehezen gyógyuló bőrfelületek esetén. Az ezüst megakadályozza a sebek felülfertőződését, elősegítve ezzel gyógyulásukat.

A Silver-Med ezüstszálas zokni a legújabb s legtökéletesebb eszköze a modern természetgyógyászatnak a lábfertőzések és a lábdagadások megelőzésére,kezelésére!

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga