Ezüstszálas zokni lábdagadásra?Lábfekélyre?Tényleg működik?Mi bebizonyítottuk,hogy IGEN!

 

Ezüstszálas zoknival a láb fertőzéseinek elkerüléséért? Első hallásra meghökkentő, de igaz. Az ezüst azonnal elpusztítja a vele kapcsolatba kerülő gombákat, baktériumokat. E fém gyógyító hatása kétezer év óta ismert. Az ezüstszálas kötszerek, sebkötöző textíliák alkalmazása egyébként is terjed a modern gyógyászatban.

Mi most műszerrel is bebizonyítottuk,hogy a Silver-Med tényleg hatékony! Íme:

 

,, A cukorbetegség rendkívül veszélyes a lábra, rongálja az érfalakat, nehezen gyógyuló, könnyen elfertőződő sebek kialakulásához vezethet. A sokéves kutatómunka révén létrejött, ezüstszálas textíliából létrehozott zokni azonban mint gyógyászati segédeszköz elpusztítja a fertőzésokozó baktériumokat, gombákat, szaporodásukról szó sem lehet – mondja dr. Fehér Éva háziorvos, főorvos.”

 

Akinek lábán már kialakultak sebek, könnyebben gyógyulnak, akinél még nincsenek, nem is jönnek létre. Az ezüstszálakkal átszőtt zokni pozitív hatását sok, évek óta kezelt, a kísérletre önként jelentkező cukorbetegen megfigyelték. A speciális gyógyászati segédeszköz hatását fotódokumentációval rögzítették, és a betegek véleményét is kikérték – hívta föl a figyelmet dr. Rozsos István a Magyar Sebkezelő Társaság IX. kongresszusán a közelmúltban.

Milyen egyéb, egészségügyileg pozitív hatása van az ezüstzokninak, a fertőtlenítő tulajdonságon túlmenően? Segít a lábat melegen tartani – köztudomású, hogy az idős embereknek gyakran fázik a lábuk.

Meggátolja az izzadást, megakadályozva, hogy létrejöjjön a hőelvonó hatású verejték.

Az, hogy a végtag melegen marad, serkenti a vérkeringést, és ahol élénk a vérkeringés, nem alakul ki érszűkület. A vérkeringés-serkentés egyszersmind az ödéma, a duzzanat, s az úgynevezett „nehézláb-érzet” kialakulását is gátolja, ami pedig gyakran jön létre baleset után, sérült, bénult láb esetében.

Mikor nem javasolt az ezüstszálas zokni használata? Heveny trombózis, vagy vénás eredetű gyulladás esetén – mondja dr. Fehér Éva.

Forrás: http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/ezustszalas_zokni_a_lab_egeszsegeert/138009/

 

Néhány véleményt is közzéteszünk 🙂 Lehet mazsolázni bátran 🙂